CASIO

Casio je najveći svjetski proizvođač satova, od klasike pa sve do vrhunskih high-tech noviteta. Prvi sat s digitalnim displayem napravljen je 1974. godine, a od tada su nastali satovi s raznim funkcijama uključujući analogno-digitalne satove, G-Shock satove otporne na udarce, solarne digitalne satove, profesionalne ronilačke satove, satove na daljinski, satove za mjerenje pulsa, satove s ručnim kamerama, MP3 playerima, itd.

 Svojom širokom ponudom ovaj brand stekao je mnogobrojne poklonike diljem svijeta.

Naziv Casio branda je povezan s kvalitetnom elektronikom, u rasponu od televizora i tipkovnica, do blagajni i digitalnih kamera. Tvrtka je osnovana 1957. godine, i bila je usmjerena na razvoj kalkulatora. Međutim, u ranim 1970-im godinama, tvrtka je ušla na međunarodno tržište uvođenjem Casiotrona.

Casiotron je bio jedan od najnaprednijih i najučinkovitijih modela na tržištu, s jedinstvenom funkcijom koja automatski određuje dane u mjesecu i prijestupnu godinu. Od 1970-ih, Casio proizvodi satove koji nude i funkciju i stil. Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, tvrtka je predstavila satove koji funkcioniraju kao ručni satovi i kalkulatori, rječnici i adresari. Industrija satova promijenila se s uvođenjem Casio G-Shock satova 1983. godine. Do predstavljanja G-Shock satova, u trendu su bili satovi koji su bili tankih i laganih remena i kućišta. Daleko od trenda, G-Shock je bio izrazito grubog izgleda, i bio je dizajniran da izdrži pad s vrha zgrade. Casio nastavlja s inovacijama na tržištu satova 1999. godine, kad predstavlja svoj prvi svjetski GPS sat. Satelitska navigacija omogućuje nositeljima sata jednostavno određivanje smjera i udaljenosti, na temelju trenutnog položaja ili odredišta.

Tokom devedesetih godina, G-Shock satovi su  postali jako popularni, a 1998. godine, razvoj ove linije satova dosegao je vrh. Te je godine japanski brand lansirao nevjerojatnih 220 modela, a podatak da je 19 milijuna ljudi kupilo Casiov zaštitni znak, dovoljno govori o svjetskoj G-Shock histeriji.

Najnoviji modeli G-Shock i Casio Wave Ceptor linije posjeduju najveću moguću točnost u svijetu urarstva, zahvaljujući automatskoj sinkronizaciji s takozvanim atomskim satom (izuzetno preciznim satom koji pokazuje koordinirano univerzalno vrijeme). Solarna baterija također je jedan od standarda mnogih modela čuvenog japanskog branda.

 

Web: www.casio.com