NOVO - DISNEY MICKEY MOUSE X KEITH HARING KOLEKCIJA BY SWATCH

NOVO - DISNEY MICKEY MOUSE X KEITH HARING KOLEKCIJA BY SWATCH

 

NOVA KOLEKCIJA SWATCH SATOVA

Najnovija suradnja Swatcha s Disneyem i studijem Keith Haring slavi kultnog newyorškog aktivistu i pop umjetnika, poznatog po revolucionarnim i provokativnim grafi-piktogramima, crtama i simbolima 1980-ih. Rezultat je Swatch kolekcija u kojoj je predstavljen Disneyev Mickey Mouse iznova zamišljen estetikom, živopisnom energijom i bojama s potpisom pokojnog Haringa.

Velik u tome da umjetnost učini dostupnom svima, brand Swatch je davno usavršio suradnju s umjetnicima kao prvi takav urar u industriji  uključujući Kikija Picassa, Alfreda Hofkunsta i Davida LaChapellea x Amanda Lepore. Keith Haring vjerovao je u stvaranje uistinu javne umjetnosti. Njegov dizajnerski jezik korišten je s velikim učinkom po newyorških ulicama i stanicama podzemne željeznice te je i pomogao financiranje projekta dječje pismenosti i inicijative za podizanje svijesti o AIDS-u.

Legenda kaže da je pionir ulične umjetnosti uvijek želio raditi za Disney, i ako je negdje usput, je odlučio uzeti stvari u svoje ruke s Mickeyem Mouseom koji se pojavljuje kao ponavljač lik u njegovom djelu. Najnoviji Swatch-ov uradak je drugo izdanje marke s Keithom Haringom. Prvi put 1986. godine, kada je umjetnik dizajnirao četiri sata prije nego što je otvorio svoj zloglasni Pop Shop u Lafayette ulici u centru New Yorka. Tada su se ti dizajni prodavali u njegovoj trgovini u ograničenoj nakladi i ostaju danas kao neki od najatraktivnijih kolekcionarskih satova Swatch.

Specifikacije satova

Swatch satovi transformiraju djelo Keitha Haringa i Mickeyja Mousa u nosivu umjetnost. Haringov prikaz Mickeyja nije uvijek tipična Disneyeva verzija. Dok su dizajni prepoznatljivi kao Mickey Mouse iz daleka, svi imaju nepogrešiv Haringov pečat nakon detaljnijeg pregleda, poput nosa na brojčaniku MICKEY BLANC SUR NOIR.

Trenutno je svjetlije beskrajno bolje i MOUSE MARINIÈRE daje izjavu sigurnu u boje s čvrstim i prugastim crvenim remenom, uzimajući nadahnuće iz Mickeyevih ikonskih kratkih hlačica. Haringova ilustracija najpoznatijeg Disneyevog lika je urezana na staklenoj futroli za satove koja se nalazi na vrhu, a crveno-bijeli prugasti brojčanik daje dodatnu dubinu i pokret. Disneyev voljeni lik, kojeg je zarobio Haring, zauzima središnje mjesto na brojčaniku MICKEY BLANC-a SUR NOIR, dok pop žute izrezane ruke i petlja remena savršeno su nadoknadile minimalistički jednobojni dizajn. Haringov zaštitni znak očaravajuće crno-bijelo zakrivljene linije predstavljaju Mickeyja Mousea u svoj njegovoj salvi na ECLECTIC MICKEY-u modelu sata, isprekidan znakom
renomirane Swatch osnovne boje.

Istraži modele:

 

 MOUSE MARINIÈRE

 

MICKEY BLANC SUR NOIR

 ECLECTIC MICKEY


  • Mastercard
  • Maestro
  • Visa
  • Visa Premium
  • Diners
  • Discover
  • JCB
Pregled košarice Nastavi kupovati