AVI-8 Flyboy Engineer Automatic, korak dalje u kvaliteti

AVI-8 Flyboy Engineer Automatic, korak dalje u kvaliteti

 

AVI-8 Flyboy kolekcija obogaćena je Engineer modelima. Novi sat ima kvalitetan teksturni brojčanik, Seiko automatski mehanizam i narukvicu koje se ne bi postidjeli i dvostruko skuplji satovi.
 

Stiglo je još jedno iznenađenje iz AVI-8 tvornice dostupnih kvalitetnih satova. Nova posveta hrabrim pilotima donosi daljnji pomak u kvaliteti i vrijednosti za novac. Napredak u kvaliteti je očit i vrlo je jasno da osluškuju reakcije kupaca, zamjerke i pohvale. Engineer modeli nadopunjuju Flyboy kolekciju pilotskih satova, a iza reference 4075-22 krije se model s gradijentnim licem čija se boja iz plave prema vanjskim rubovima brojčanika pretvara u crnu.

 

 

Zrnata podloga trodimenzionalnog brojčanika postupno mijenja boju. Arapske brojke imaju prepoznatljiv font među pilotskim satovima, a osim klasičnih indeksa sati označavaju i dodatnu 24-satnu skalu te 0 na poziciji 12 sati. Prozor datuma je smješten na 3 sata. Promjer čeličnog kućišta iznosi 42 mm, a razmak među lugovima 49 mm, no zbog njihove zakrivljenosti sat na ruku sjeda vrlo ugodno i djeluje manjih dimenzija.

AVI-8 FLYBOY ref. 4075-22 ima gradijentnu promjenu boje zrnate podloge brojčanika koja tamni prema vanjskim rubovima

 

Pilotski izgled Avi-8 Flyboy Engineer AV 4075-22 u svakom detalju, font brojki, 0 na 12 sati, trokut s dvije točke, dodatna 24-satna skala

AVI-8 Flyboy Engineer dolazi sa safirnim staklom koje je dodatno premazano antireflektirajućim premazom. Staklo podiže kvalitetu izgleda, a pouzdanost jamči mehanizam, pouzdani Seiko automatski kalibar NH35A. Osnovne funkcije, sati, minute, sekunde i datum prikazuju se punih 40 sati kada je opruga u potpunosti navinuta. kazaljke sati i minuta imaju pilotsku formu, dok velika središnja kazaljka sekundi na svom kraju ima dodatni točkasti umetak.

 

Narukvica ja od nehrđajućeg čelika s preklopnom kopčom i logom, a posebno zanimljiv je poklopac kućišta na čijoj je podlozi reljef pilota, Flyboya. Najnoviji Flyboy predstavlja izvedbu istinskog klasičnog pilotskog višenamjenskog sata. Inspiriran je možda nekim od najutjecajnijih inženjera u povijesti vojnog zrakoplovstva, a zamišljen kao sat koji će Flyboysi 20. stoljeća nositi u svim godišnjim dobima i uvjetima. AVI-8 Flyboy Engineer AV-4075 predstavlja nastavak putovanja od modne marke do ozbiljnog konkurenta u segmentu pristupačnih i kvalitetnih satova. Kompletnu AVI-8 kolekciju provjerite na stranicama Watch Centra, satovi.com.

Kvalitetna čelična narukvica Engineer modela ima pet linkova, preklopnu kopču, a posebno nam se svidio reljef na poklopcu kućišta

 

Avi-8 Flyboy Engineer AV 4075-22 odlično je čitljiv i u zatamnjenim uvjetima

AVI-8 Flyboy Engineer AV 4075-22


Referenca: AV 4075-22
Kućište: nehrđajući čelik; promjer 42 mm; debljina 13.5 mm; udaljenost među lugovima 49 mm; safirno staklo; AR premaz
Vodonepropusnost: 50 m
Masa: 150 g
Mehanizam: Seiko; kalibar NH35; automatic; ati, minute, sekunde, datum; rezerva snage 40 sati
Narukvica: nehrđajući čelik; pet linkova; preklopna kopča; 22 mm širine
Jamstvo: 24 mjeseca
Cijena: 1.999,00 kn

 

 


Objavljeno 31. 1. 2021., na Tilia Speculum

Tekst napisao Josip Cerovec


  • Mastercard
  • Maestro
  • Visa
  • Visa Premium
  • Diners
  • Discover
  • JCB
Pregled košarice Nastavi kupovati