CT SCUDERIA @ Watch Centar

CT SCUDERIA @ Watch Centar

 

CT Scuderijin kronograf nije tek još jedan sat “dizajniran u Italiji, izgrađen u Švicarskoj”, atraktivan je to sportski retro-moderni mjerač vremena koji će se jako svidjeti svim ljubiteljima pedesetih i šezdesetih godina, posebno fanovima tadašnjih sportskih automobila i motocikala i café racer kulture.

Brand CT Scuderia (Contatempo Scuderia) poprilično je nov, osnovan je 2013., no zato u svijetu urarstva nimalo nov nije njegov osnivač, CEO i glavni dizajner Enrico Margaritelli. koji je već ostavio veliki trag u tvrtkama Sector, Zodiac, Shinola, Fossil, Binda i Timex, a danas sa suprugom Isabellom Maujeanuz uz CT Scuderiju vodi i Teslar i Glam Rock Watches. No upravo je u CT Scuderiji najviše došla do izražaja njegova sklonost eksperimentiranju s neobičnim oblicima, ali i fascinacija vintage café racer motociklima s kakvima se i osobno utrkivao u pedesetim i šezdesetim godinama.

Sve ure CT Scuderije stoga su evidentno inspirirane instrumentima ugrađenim u klasične trkače motocikle i sportske automobile, a među satovima koje su dosad predstavili možda je ipak najzanimljiviji model Corsa Classic CT-012 (City-012), koji nam sad dolazi u svojoj najsvježijem izdanju, s referentnim brojem CWEJ00219. Baš kao i njegovi prethodnici i taj sat ima robusno kućište od nehrđajućeg čelika promjera 44 i debljine 13,5 mm te pomalo nalik na stare analogne štoperice, koje je ovom prilikom upasirano sa sportskim crnim kožnim remenom. Promjena remena kod tog je sata zbog specijalnog mehanizma vrlo jednostavna, no to nije sve, kad se remen skine taj se sat doista pretvara u praktičnu džepnu štopericu. Štoviše, zbog prstena namontiranog na krunicu moguće ga je i zakvačiti na kakvu kuku ili nositi na lancu oko vrata poput prave štoperice.

 

 

 

Izdvajamo iz CT Scuderia kolekcije:


 

 

 

 

 

 

 

360° virtualna šetnja

Kompletnu ponudu CT Scuderia satova i ostalog asortimana možete razgledati u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, u sklopu Time 15 poslovnice Watch Centra.

 
 
 
 
 
 
  • Mastercard
  • Maestro
  • Visa
  • Visa Premium
  • Diners
  • Discover
  • JCB
Pregled košarice Nastavi kupovati