SWATCH BIOCERAMIC – KOLEKCIJA INSPIRIRANA NASA-OM I SVEMIRSKIM ODIJELIMA

SWATCH BIOCERAMIC – KOLEKCIJA INSPIRIRANA NASA-OM I SVEMIRSKIM ODIJELIMA

 

Swatchu granica nije nebo nego su to snovi o osvajanju svemirskih prostranstava. Nova kolekcija nadahnjuje ljude da stvaraju vlastiti svemir i maksimalno iskoriste svoje vrijeme na Zemlji.

Potaknuta strašću prema inovacijama, “Svemirska kolekcija” slavi NASA-u i otkriva sljedeće poglavlje Swatchove Bioceramic priče. Sat kojem su dvije trećine izrađene od keramike, a ona preostala od plastike iz bio-izvora, Bioceramic je istovremeno nježan na dodir i iznimno je elastičan, preuzimajući najbolje karakteristike oba svijeta. Tri od pet satova ove serije imaju elemente materijala iz bioloških izvora i izravno su inspirirani svemirskim odijelima koja su nosili NASA-ini astronauti.

 

 

 

 

Big Bold Chrono Extravehicular nadahnuće je pronašao u kultnim bijelim svemirskim odijelima koja štite od sunčevog zračenja, a prvi su ih put u svojoj misiji 1983. odjenuli NASA-ini astronauti Story Musgrave i Donald Peterson.

Bijeli Chrono sadrži biokeramičko kućište promjera 47 mm i plastično staklo iz bio-izvora. Odbrojavanje vremena nije postavljeno na uobičajenu oznaku punog sata, već deset sekundi prije i označeno je crvenom bojom kao znak posljednjeg odbrojavanja prije polijetanja. Kruna je postavljena na 3 sata između dva potiskivača, a crvena i plava boja na remenu i brojčaniku dominiraju na inače bijelom satu.

 

 

Narančasta svemirska odijela, popularne bundeve, nadahnula su izgled modela Big Bold Chrono Launch. Svijetlo narančasta boja asocira na kombinezone u kojima su astronauti kretali u svoje svemirske misije.

Narančasti Chrono sadrži biokeramičko kućište promjera 47 mm i plastično staklo iz bio-izvora. I na ovom satu odbrojavanje vremena nije postavljeno na uobičajenu oznaku punog sata, već deset sekundi prije i označeno je crvenom bojom kao znak posljednjeg odbrojavanja do lansiranja. Kruna je postavljena na 3 sata između dva potiskivača, na narančastom remenu ističu se detalji u plavoj i bijeloj boji, a brojčanik sjaji u srebrnoj nijansi.

Big Bold Jumpsuit model podsjeća pak na plave kombinezone koje astronauti obično nose na konferencijama za novinare ili dok rade na svakodnevnim poslovima u NASA-inim kompleksima.
Plavi sat ima biokeramičko kućište promjera 47 mm i plastično staklo iz bio-izvora. Kruna je postavljena na 2 sata, a na plavoj podlozi ističu se crveni indeksi,bijele kazaljke i bijeli detalji na remenu.

Take Me To The Moon ‘Gent’ s prozirnim kućištem i Space Race ‘New Gent’ sa srebrnim brojčanikom
Swatchovu Space kolekciju zaokružuju dva modela, Take Me To The Moon ‘Gent’ s prozirnim kućištem, a Space Race ‘New Gent’ sa zrcalnim efektom srebrnog brojčanika.

Kompletnu ponudu Swatch satova provjerite na stranicama Watch Centra, satovi.com.

 


Objavljeno na Tilia Speculum, 25. 10. 2021.
Tekst napisao: Mladen Smrekar


  • Mastercard
  • Maestro
  • Visa
  • Visa Premium
  • Diners
  • Discover
  • JCB
Pregled košarice Nastavi kupovati